вівторок, 24 грудня 2019 07:25

Четверо людей згоріли в психоневрологічному інтернаті

Увечері 22 грудня загорівся обласний психоневрологічний інтернат у селищі Бутківка Старобільського району Луганської області. Четверо людей загинули. Усі — 1948–1949 років народження. Ще троє в лікарні.

— Зайнялося в палаті першого корпусу близько дев'ятої вечора. Вогонь охопив майже 100 квадратних метрів приміщення, — розповідає 41-річний Олександр Чалий із Державної служби з надзвичайних ситуацій області. — В одній із палат рятувальники знайшли чотирьох загиблих пацієнтів, ще трьох — із травмами. Їх забрали в лікарні райцентру. Двоє в тяжкому стані. Гасили вогонь майже 2 години.

Крім рятувальників, на пожежі працювала поліція. Допомагали рятувати пацієнтів і персонал.

В інтернаті перебувають люди, які мають психіатричні розлади, та ті, хто лікуються від алкоголізму й наркоманії. На момент займання у корпусі були 113 пацієнтів. Заклад розташований на краю села.Четыре человека сгорели в психоневрологическом интернате

У вересні тут уже була пожежа. Вогонь знищив господарську споруду. Пожежники провели перевірку й виявили низку порушень. Відповідний лист направили в обласну адміністрацію. Там розповідають, що 11 грудня провели в інтернаті навчання з евакуації, інструктаж працівників і перевірку протипожежної системи. Але сигнал від неї не надійшов до диспетчерського пульту ДСНС, каже Сергій Горбань з обласного управління з надзвичайних ситуацій.

— Ще зарано говорити про причину займання. Припускаємо, що пов'язана з електромережею, — каже Горбань. — У диспансері була пожежна сигналізація. Договір укладали з приватною фірмою "Набат". Саме до них мав надійти сигнал, а звідти — до нас. Але цього не сталося. Ми отримали виклик за номером 101. Зараз з'ясовується, чи була протипожежна система справна, підключена.

Позапланову протипожежну перевірку в інтернаті проводили у вересні 2017-го. Тоді виявили низку порушень, за що керівник сплатив 34 грн штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей згоріли в психоневрологічному інтернаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі