середа, 07 жовтня 2009 07:19

Безпритульних собак розстрілюють на світанку

Автор: фото: Юрій ЛЕЛЯВСЬКИЙ
  2 жовтня під стінами Кабінету Міністрів України волонтери вимагають припинити відстріл бродячих собак на вулицях. Міліціонери стежать за часом, бо акцію протесту дозволили лише до 16.00
2 жовтня під стінами Кабінету Міністрів України волонтери вимагають припинити відстріл бродячих собак на вулицях. Міліціонери стежать за часом, бо акцію протесту дозволили лише до 16.00

— Мій брат — професійний мисливець, — розповідає киянка Валентина. — Якось йому подзвонили вечором із якоїсь держустанови. Запропонували стріляти на вулицях собак. Він відмовився. Кабана-сікача не боїться, ведмедя-шатуна вистежував, а розстрілювати беззахисних псів — це не по-чоловічому. А його колега пішов. О четвертій ранку їздять вулицями мікроавтобусом без номерів і валять псів. Усім видають патрони і премії.

Майже 20 жінок-волонтерів вийшли 2 жовтня під стіни Кабінету Міністрів. Протестують проти вбивства тварин. У руках плакати: "Стоп зооциду в Україні", "Долой Освенцим для животных!", "Ні Євро на крові!".

А Євро-2012 тут до чого?

— Бо під час чергового візиту інспектори-емісари з УЄФА зробили зауваження київській владі, — пояснює Антоніна Смолій, голова  громадської організації "Захист". — Мовляв, на вулицях багато бродячих тварин. Якщо їх не поменшає, то не буде в Києві Євро. От власті спочатку пробували стерилізувати собак, відправляти у притулок. Потім гроші на стерилізацію кудись ділися, а притулок не гумовий. Стали собак травити, отруєне м"ясо по вулицях розкидати, стріляти.

До волонтерок долучається 63-річний німець Гарольд Штангє. Заради акції протесту він приїхав із Гамбурга. "Найн мордер хунтс!" ("Ні вбивству собак!") — кричить у рупор.

— Повага до держави починається з поваги до тварин — розказує він через перекладача. — А у вас в Україні собак труять на вулиці, вони здихають у муках, на очах у дітей. Дають не снодійне, а якісь варварські препарати. Про яку Європу може йти мова?

О 16.00 перед протестантами з"являються міліціонери. Старший демонстративно показує на годинник. Мовляв, час на акцію протесту збіг. Жінок відтісняють від паркана, й ті розходяться. Плакати ховають.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних собак розстрілюють на світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі