пʼятниця, 26 серпня 2011 00:30

Автобус наїхав на п'ятьох людей

21 серпня в селі Ременів Кам'янко-Бузького району на Львівщині автобус наїхав на п'ятьох людей.

— По обіді всі пішли дивитися концерт до Дня Незалежності в центрі села. Виступали наші старші жінки й чоловіки, що співають у хорі. На площі зібралися біля сотні людей. три години ми слухали народні пісні, вірші. Півсьомої всьо закінчилося. Люди ше не розходилися, бо неділя — й так нема що робити. І тут раптом крик, ґвалт. Люди хто куда розбігаються, хтось падає, — розповідає місцева жителька 43-річна Марія.

У той час дорогою поряд піднімалася вантажівка ГАЗ. На буксирі тягла автобус із маршруту Львів–Добротвір, через несправність він заглох на трасі. Раптом болт на з'єднувальній металевій трубі між автобусом і вантажівкою розкрутився. Автобус скотився по зустрічній смузі, оминув два дерева і в'їхав у групу людей на площі.

— Коли він зупинився, моя 12-річна дочка каже: "Мамо, диви, там купу людей задавило насмерть". І мліє, — каже Марія. — Я не знаю, шо робити, куда бігти. Якось люди помогли відкачати. Підходимо ближче, дивимося, сусідка наша лежить побита, але видно, шо жива. Її дочку тоже зачепило. Ше за пару метрів в крові племінниця сусідки.

Троє дорослих і 10-річний хлопець потрапили до лікарні з травмами різної тяжкості. 34-річна львів'янка Світлана Гребенюк померла на місці.

— Вона з чоловіком та 5-річним сином у суботу приїхала до тітки в гості. Лишилася ше на неділю. Пішли родиною на свято. Стояли недалеко від магазину, коли над'їхав автобус. Від удару її череп розкололо пополам. Її 38-річному чоловікові зламало ключицю. Малого сина чистим дивом не зачепило, — тримається за голову Марія.

У шоці люди накинулись на водія автобуса з кулаками. Прибіг сільський голова, наказав не чинити самосуду.

— Шофер намагався загальмувати, але транспорт не піддавався керуванню. Хто встиг зорієнтуватися, той утік, — говорить Тарас Дзвоник, 24 роки, старший державтоінспектор Кам'янко-Бузького району.

Зараз ви читаєте новину «Автобус наїхав на п'ятьох людей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі