субота, 20 серпня 2022 01:45

Рослинництво "для чайників": як поліпшити якість води підручними засобами

Рослинництво "для чайників": як поліпшити якість води підручними засобами
Добрий та якісний полив - запорука життя рослини

У зв'язку з високими цінами в магазинах багато українців люблять урізноманітнити меню овочами та фруктами, які вирощені ними власноруч – на городах, садах, на присадибних ділянках. Але щоб рослини добре росли та родили як слід, їх треба більш-менш регулярно поливати. І якість води в цьому відіграє велику роль – якщо вода погана, рослини на городі можуть загинути.

Як поліпшити якість води підручними засобами, розповідає Gazeta.ua.

Не варто поливати рослини водою з-під крана. Ця вода проходить фільтри та спеціальну обробку перед тим, як потрапити до вас. Речовини, які містяться в ній, можуть негативно вплинути на рослини. Їх доведеться набагато частіше удобрювати, а ще постійно пересаджувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві героям полку "Азов" присвятили квіткове панно

Вода з-під крана також містить чимало заліза, що може призвести до фосфорного голодування рослин. Якщо немає виходу і доступна тільки така вода, рекомендується відстоювати її не менше двох діб перед тим, як вилити на грядки.

Якість води є важливим фактором для рослин, які ростуть в горщиках або кашпо. Якщо рослини на городі можна пересадити, змінивши їм землю, то з "горщиковими" рослинами такий фокус не проходить. Неправильний полив може зіпсувати обмежену кількість землі і спровокувати хвороби та загибель.

У будь-якому квітковому магазині можна придбати тестувальні pH-смужки, які застосовуються для визначення якості води. При високому рівні pH воду необхідно додатково підкислити. У цьому допоможе:

- кухонна лимонна кислота (порошок або концентрат) – 1,5–2 грами / літр води;
- янтарна кислота – 3 грами / літр води;
- перетворювач іржі з ортофосфорною кислотою, або ортофосфорна кислота – 2 мілілітри / літр води.

Підгодувати рослини, як кімнатні, так і вуличні, можна за допомогою оцту. Це допоможе їм рости та цвісти значно довше.

А якщо набридло день у день споглядати у дворі одну і ту ж картину, але грошей на декор немає – можна розбудити в собі дизайнера і креативно прикрасити двір мотлохом, якого є в надлишку.

Зараз ви читаєте новину «Рослинництво "для чайників": як поліпшити якість води підручними засобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі