вівторок, 27 жовтня 2020 09:39

Відмінна альтернатива букетам: які квіти в горщику подарувати жінці

Відмінна альтернатива букетам: які квіти в горщику подарувати жінці
Переважна більшість сортів і видів орхідей цвіте в теплу пору року, коли світловий день становить 7 і більше годин. Фото: pexels.com

Думаєте, розкішний букет троянд розтопить серце будь-якої жінки, помиляєтеся. Все тому, що квіти з часом зав'януть, як і спомин про них, на відміну від рослин у горщику. Такий презент радуватиме господиню місяць, два, а інколи й роки. Все залежить від подарованої рослини та догляду за нею.

Орхідея

Ця тропічна квітка є однією із найбажаніших для жінок. Прикрашає будинки тисячі українок. Налічує понад 30 тисяч видів. Для будинку невеликого розміру садівники радять обрати гібридні сорти. Вони мають незвичний зовнішній вигляд та забарвлення. Попри це слід врахувати, що орхідея достатньо примхлива рослина. Їй потрібен регулярний догляд та увага.

Азалія

Азалія - багаторічна рослина, для якої характерне пишне цвітіння та ніжний аромат. Має різноманітне забарвлення: жовте, червоне, рожеве, біле та інші. Потребує особливого догляду, але якщо забезпечити їй максимально комфортні умови зростання, радуватиме своїм цвітінням навіть взимку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити лаванду в горщику

Слід врахувати, що рослина не дружить із вогнем. Якщо близько неї запалити вогонь - спалахне, мов облита бензином.

Кімнатний клен

Абутилон, або як його ще називають кімнатний клен - рослина, яка чудово виживає у домашніх умовах. Не вибаглива, тому добре підходить тим, у кого на догляд за квітами часу обмаль. При правильному догляді може радувати дзвіноподібними квітами усі 12 місяців. Включає понад 150 рослин, але для декоративного квітництва використовують до десяти, а саме абутилон: смугастий, мегапотамський, гібридний та інші.

Абутилон — родом із Китаю. Там із нього виготовляють мішки та мотузки. Українцям полюбився за яскраві квіти у формі дзвіночків та розкішне листя. Його використовують як декоративну тропічну рослину та вирощують як вдома, так і на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Відмінна альтернатива букетам: які квіти в горщику подарувати жінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі