середа, 16 вересня 2020 12:36

Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени

Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени
Зелену гичку буряка і моркви господині застосовують в кулінарії. Фото: fermerstvo.net

Найчастіше бадилля викидають, або спалюють. При цьому жоден із цих методів не є правильним. Є кілька варіантів, як можна використовувати бадилля картоплі, томатів, баклажанів з вигодою для власної ділянки.

Якщо ви маєте садовий подрібнювач - він стане в пригоді. Адже перероблену мульчу можна використати, як добриво для дерев та квітів.

У разі відсутності пристрою, бадилля буряка, брукви та моркви можна залишити прямо на грядках після збирання врожаю. За зиму воно перегниє, вимерзне й удобрить ґрунт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад восени: 5 найважливіших процедур для дерев та кущів

На додаток, зелену гичку буряка і моркви господині застосовують навіть в кулінарії. Наприклад, морквяну ріжуть на салати, а бурякову — використовують для приготування голубців.

Що стосується картоплиння, завдяки великому вмістові соланіну, воно відлякує гризунів. Через що восени, коли миші шукають затишне містечко для зимівлі, стане для вас знахідкою.

А от бадилля кабачків зазвичай розростається до таких обсягів, що спалити або викинути його стає проблемою. Тому слід порубати рослину сокирою та відправити у компост.

В осінній період господині заготовлюють не лише консервацію на зиму, але і свіжі овочі. Наприклад, томати зберігаються протягом 2 місяців, а от морква - може простояти й рік.

Зараз ви читаєте новину «Куди подіти непотрібне бадиллям картоплі та моркви восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі