четвер, 08 квітня 2021 10:52

Диво сталося: відкрили найвідоміший у світі парк квітів у карантин
7

Фото: vsitury.com.ua

У Нідерландах відвідувачів пустять у найвідоміший на увесь світ парк квітів Кекенхоф. Він буде відкритий для публіки 9, 10 та 11 квітня.

Через коронавірус кількість квитків обмежена. Запустять тільки 5 тияч відвідувачів на день.

Придбати квиток у Кекенхоф можна на офіційному сайті парку. Потім треба записатися на безкоштовний тест на коронавірус. Його зробити не пізніше, ніж за 40 годин до візиту. Результат тесту буде надіслано на електронну пошту впродовж години.

Тюльпани спочатку привезли з Гімалаїв до Туреччини, а в 17 столітті з Туреччини їх завезли у Нідерланди. Квіти гарно прижилися в цьому кліматі і тепер щорічно радують око своїм цвітінням.

У 1857 році місцевий барон доручив відомим садівникам розбити навколо його замку гарний англійський парк. Вже після Другої світової війни квіткові магнати Ліссе вирішили створити розважальний парк, який би приносив прибуток завдяки продажі квітів. Для цього вони почали вирощувати не тільки тюльпани, але й нарциси, гіацинти, японську сакуру. В 1949 році парк був готовий прийняти перших відвідувачів і експортери організували тут виставку квітів під відкритим небом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море тюльпанів: показали надзвичайні фото квітучих полів

У квітні минулого року в Нідерландах відбувся квітковий парад , який стартував у Нордвейку і фінішував в Гарлемі. Парад квітів проходив через королівський парк квітів Кекенхоф, який славиться на увесь світ своїми неймовірними тюльпанами, трояндами, нарцисами. У парку близько 7 мільйонів квітів.

22 квітня в Нідерландах проходить найбільший парад квітів у світі - Bloemen Corso. Щороку у третю суботу квітня до містечка Нордвейк з'їжджаються тисячі туристів з усього світу. В день проведення фестивалю, усі композиції долають шлях у 42 км з Нордвейку у Хаарлем. Хода супроводжується костюмованим шоу, музикою, піснями і танцями.

Зараз ви читаєте новину «Диво сталося: відкрили найвідоміший у світі парк квітів у карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі