пʼятниця, 22 січня 2021 12:09

Як виростити магазинний імбир на підвіконні

Як виростити магазинний імбир на підвіконні
Магазинний імбир росте на підвіконні 2 місяці. Фото: novadoba.com.ua

Імбир можна виростити у квартирі. Він не потребує особливого догляду. Важливо, щоб на ньому були бруньки-відростки. Вони дуже швидко дають корінь в землі та імбир починає проростати.

Свіжий корінь імбиру має блискучу і гладеньку шкірку, не переморожений або надто сухий.

У горщик з дренажем з керамзиту насипати землю. Її змішати з універсальною пальмовою або кактусовою. Тоді вона буде досить пухкою, щоб коріння дихало.

Коріння імбиру слід "розбудити". Його покласти на ніч у воду кімнатної температури. А з ранку садити, щоб між рослинами було місце, щоб могли розвинутися відростки.

Присипати на глибину 5 см і полити. Через кілька тижнів імбир проросте. Рослина любить вологу і сонце. Тому, коли з'являться пагони, їм має вистачати води, і верхній шар ґрунту бути вологим

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почнуть продавати теплиці у формі зеленої стіни

Найкраща температура для імбиру – 20–25° С, взимку – від 18 до 20° С. Якщо вона нижча, настає період "спокою". Вологість повітря має бути високою, тому обприскувати рослину потрібно двічі на день.

Через 2-3 місяці корінь викопати. Його частину взяти собі на чай. а решту знову посадити у новий горщик.

Мох в інтер'єрі ідеально пасує екостилю,який зараз у тренді. Такий вид озеленення підходить для тих, хто не має часу на догляд за традиційними кімнатними рослинами, але прагне додати елементів природи та яскравих акцентів в свою оселю.

Ним можна задекорувати стіни вітальні, зону приготування їжі або й ванну кімнату.

Зараз ви читаєте новину «Як виростити магазинний імбир на підвіконні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі