неділя, 10 лютого 2019 09:59

5 порад правильного догляду за фіалками

5 порад правильного догляду за фіалками
Фіалки взимку досвічують 2 години Фото: Катерина Романчук

Взимку через неправильний догляд фіалки пропадають. Протягом року вони не вимагають спеціальних умов, а от при настанні холодів стають делікатними. Цвітуть фіалки майже весь рік. Головне для них — тепло, освітлення та вологе повітря.

Фіалки не цвітуть, коли їх садять у великі горщики. Так тільки наростає листя.

1. Основна вимога до себе - додаткове освітлення.

Рослинам узимку не вистачає світла, і вони перестають цвісти. Варто поставити лампу з холодним світлом на відстані 20 см від верхівок.

Має світити не менш як 8 годин на добу. Треба дивитися по дню. Якщо сьогодні було ясно, то вмикають на 2 години, якщо хмуро — то довше. Коли листки тягнуться вгору на довгих стеблах, значить, освітлення мало.

2. Рослини не переносять коли за вікном морози, а батареї стали занадто гарячими. З вікна дує, а знизу піднімається гаряче повітря. Для рослин це стрес.

3. Узимку небезпечне відбивання сонця від снігу. Коли ці промені потрапляють на листки, з'являються опіки у вигляді білих плям. Тому переставляють фіалки на тумбочку, щоб було розсіяне світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троянда без шипів: показали незвичайну кімнатну рослину

4. Коли рослині не вистачає вологи, листки стають блідими та сухими по краях. Тому ставлю горщики з фіалками в коробку, де лежать у рідині дрібні камені. Туди наливаю теплу відстояну воду.

5. Найчастіше фіалок вражає кліщ, ­зрідка — білокрилка. Від них поливає квіти раз на три місяці препаратом конфідором чи актара. Щоб не підгнивали — фітоспорином. Можна обприскувати засобом актофіт.

При нестачі місця у квартирі ставлять міні ялинку. Це не штучне, а живе дерево. Скоріше кімнатна рослина в горщику. Подібна до справжньої, але набагато менша ялинка. Називається араукарія. Зручно ставити на столі чи тумбочці.

Поширені 19 видів араукарії, але в кімнаті може рости тільки різнолиста. Гілки в неї покриті голками яскраво-зеленого або сизого кольору.

Зараз ви читаєте новину «5 порад правильного догляду за фіалками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі