пʼятниця, 09 квітня 2021 16:28

Народ став агресивним. Вакцини боїмося - про що говорять на спорожнілих станціях метро
10

Із 5 квітня у Києві тривають жорсткі карантинні обмеження. Скористатися громадським транспортом громадяни можуть тільки за перепустками. Видали їх тільки 530 тис. - працівникам критичних інфраструктур, медикам тощо. Інші кияни змушені перейти на віддалену роботи, або добиратися на місця таксі, велосипедами чи електросамокатами.

- Їсти я хочу. Треба на роботу. А вони стоять і не пускають, - на станції метро Житомирська чоловік в окулярах розмахує руками та жаліється у мобільний співрозмовнику.

Автор: Лілія Мицко
  Станція метро Житомирська.
Станція метро Житомирська.
На пероні малолюдно. Люди стоять далеко один від одного. У масках.

- Минулого року, під час першого карантину, також були перепустки. Однак тоді менше людей їздили працювати, - каже черкащанка Юлія. Працює у Києві в лікарні. - Більшість підприємств і компаній цього разу відмовилися відправляти людей на дистанційну роботу. Доїхати немає чим.

На початку тижня українці намагалися проїхати за старими або підробленими перепустками, розповідають бійці Національної гвардії. Чергують біля входів до усіх станцій підземки.

- Зараз таких випадків стало менше, - розповідають бійці на станції Академмістечко. - З усіх, хто їздить метро, відсотків 20 тих, хто намагаються пройти із фальшивими документами.

Станція метро Театральна.
Фото: Лілія Мицко
У вагонах сидять не більше 20 людей.
На центральних станція трохи більше пасажирів.
Перепустки перевіряють правоохоронці на вході в метро. З собою необхідно мати документ для підтвердження особи.
Станція метро Житомирська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії маршруток у Києві відмовилися працювати

На платформах червоної гілки метро пусто. Через гучномовці пасажирам час від часу нагадують про правила поведінки у метро. У вагонах не більше 20 людей переважно до 40 років.

- Локдаун - це страшне. Але він потрібен, щоб ця хвороба нарешті перестала поширюватися, - каже 45-річна Наталя у чорному береті. Чекає поїзд на станції Університет. - Буду вакцинуватися, але коли всі це робитимуть. Невідомо досі, як щеплення впливає на людей. Боюся побічних ефектів.

Карантин потрібен для того, щоб люди не розслаблялися

- Біля кав'ярні, у якій ми працюємо, є лікарня. Вона переповнена, - приєднується до розмови 25-річна Тетяна. - Карантин потрібен для того, щоб люди не розслаблялися. Так, стало важче працювати, менше покупців. Народ розслабився. Агресивно реагують на прохання одягти маску.

Автор: Лілія Мицко
  Багато вагонів пустують.
Багато вагонів пустують.

Вакцину більшість пасажирів бояться колоти.

- Страшно, що можуть бути побічні ефекти, - ділиться 23-річний Єгор. - Ми вже перехворіли. Антитіла, мабуть, є. Вакцинуємося, якщо цю процедуру зроблять обов'язковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі столиці не витримують карантину і трощать громадський транспорт

Біля Академмістечка працюють магазини на кшталт "Все за півціни". Товари заклеєні червоними стрічками. Продають усе, але без чеку, зізнається касир. Поряд вільно торгують магазини білизни, одягу, дитячих товарів, стоки тощо. Поліцейських поруч немає.

На підроблених перепустках немає спеціальної голограми на гербі. Не дійсними вважаються також картки, які видавали минулого року. На вході кожної зі станцій стоять правоохоронці, які слідкують за дотриманням карантинних обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Народ став агресивним. Вакцини боїмося - про що говорять на спорожнілих станціях метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі