субота, 15 жовтня 2022 05:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на півдні знайшли великий арсенал окупантів

ЗСУ на півдні знайшли великий арсенал окупантів
Оперативне командування "Південь" повідомило стан справ на фронті. Фото: УНН

В деокупованих населених пунктах Херсонщини були виявлені арсенали зброї окупаційних військ.

Понад пів тисячі артилерійських снарядів, боєприпасів до реактивних систем залпового вогню "Град" та "Ураган", більше ста протитанкових керованих ракет і протитанкових мін найближчим часом буде скеровано по їх власникам найкоротшим способом доставки, повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

На окупованих територіях загарбники посилюють перевірки на блокпостах. Ретельно перевіряють вміст телефонів та інших гаджетів, проводять детальний обшук автівок, особистих речей, вдираються в будинки.

У Скадовському та Херсонському районах районі викрали двох людей за їх проукраїнську позицію.

В центрі Херсона окупанти з одного з офісів викрали спецодяг, взуття та гроші.

В Бериславському районі з території сільськогосподарського підприємства викрали техніку, лабораторні прилади, побутову та оргтехніку інше майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: IRIS-T вже працює на півдні: що відомо про ці системи

Втрати окупантів: 18 росіян, дві самохідні гаубиці "Мста-С", дві реактивні системи залпового вогню "Град", самохідна гармата 203 калібру "Піон", чотири одиниці авто-бронетехніки та склад з боєприпасами в Бериславському районі.

Пошкоджено ще три самохідні гаубиці "Мста-С", "Град", крупнокаліберна гармата "Гіацинт-Б", танк та іншу броньовану техніку.

"Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі складається з 12 кораблів та катерів, які вже звично маневрують поблизу Криму, ховаючись від шторму та нашої зброї за мисом Тарханкут. Напоготові три ракетоносії, серед яких один підводний, споряджені частково використаним запасом "Калібрів" у кількості 12 штук", – йдеться в зведенні.

Реактивними системами залпового вогню "Град" та "Ураган" росіяни надвечір випустили з десяток снарядів по Марганцю та Добрій Надії, що на Нікопольщині в Дніпропетровській області. Масштаби пошкоджень уточнюються, попередньо люди не постраждали.

Штурмовою та армійською авіацією шість разів атаковано напрямок Давидова Брода.

Збройні сили України можуть відвоювати Херсон і звільнити правий берег Дніпра вже наступного тижня.

13 жовтня російські війська продовжували безуспішно атакувати раніше зайняті позиції на півночі та північному заході Херсонської області. У регіоні продовжуються активні бої. Українські війська спробували зміцнитися на нових позиціях, а окупанти зробили спроби контратак.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на півдні знайшли великий арсенал окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі