середа, 31 липня 2019 04:10

Зміна клімату змусила вирощувати екзотичні горіхи

Зміна клімату змусила вирощувати екзотичні горіхи
vezha Вінницькі лісники почали вирощувати екзотичний горіх

Лісники Гайсина, що на Вінниччині, вирощують екзотичний горіх гікорі білий. Він стійкіший до посушливого клімату.

Через аномальну температуру з лісових масивів Поділля практично зникають традиційна ялина та сосна, пише vezha.

"Біологічна пожежа" не шкодує і Поділля. Традиційна ялина, сосна практично зникають із лісових масивів. Горіх гікорі — це цінна порода, перспективна у вирощуванні, а деревина має хороші властивості. Морозостійкий, не вибагливий до родючості ґрунту і як усі представники родини горіхових — стійкий до посухи, хвороб, шкідників та пошкодження дикими звірами", — каже інженер з лісокористування державного підприємства "Гайсинський лісгосп" Анатолій Кошельник.

Подільський регіон втрачає тисячі гектарів лісу. Вони всихають. Стають вразливими до шкідників та хвороб лісу. Тому через аномальне потепління гайсинські лісники вводять до складу лісових культур Вінниччини екзотичний горіх гікорі.

На Вінниччині дубові насадження складають 80% площ лісових угідь. Також зазначають, що "кліматично-ґрунтові умови подільських земель є сприятливими для росту багатьох чужорідних деревних порід - горіх чорний, модрину, дугласію.

"Дуже гарно себе почувають і радують вінницьких лісівників приживлюваністю та хорошим приростом модрина європейська, горіх чорний, не характерні для подільських лісів породи, але дуже цінні та перспективні у вирощуванні, стійкі до всихання. У 2018 році гайсинські лісівники виростили тисячу сіянців гікорі білого, а вже цього року за участі цього горіха було створено 3 га лісових культур, — розповідає директор ДП "Гайсинський лісгосп" Микола Лащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт, який допомагає худнути

Кожне дерево має своє енергетичне поле і ауру. Воно відчуває людину і лікує. Такі дерева називають "донорами". А є дерева-вампіри, які шкодять людині і витягують усю енергію. В першу чергу треба відмовитись від ялини. Воно вважається деревом-вампіром. Ялина – володар і любить свободу.

Навіть горіх має гнітючу енергетику. Це дерево підходить не усім. Він навіть впливає на інші рослини, які ростуть поряд.

Зараз ви читаєте новину «Зміна клімату змусила вирощувати екзотичні горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі