вівторок, 19 липня 2022 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Здавала окупантам колег: експоліціянтці з Харківщини оголосили підозру

Колишню поліціянтку з Куп'янська Харківської області підозрюють у державній зраді. Їй заочно оголосили про підозру.

Слідство встановило, що колишня спеціалістка-криміналістка добровільно перейшла на бік ворога й почала співпрацювати з російськими загарбниками. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури 19 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала коригувальників ракетних ударів по Україні, а пропагандисту Піддубному повідомила про підозру

"На вимогу російських кураторів жінка повідомляла їм інформацію щодо анкетних даних поліцейських Куп'янського районного відділу поліції ГУНП (Головного управління Нацполіції. – Gazeta.ua) в області, фактичні адреси їхнього мешкання, відомості про наявність у них зброї", – ідеться в повідомленні.

До того ж підозрювана проводила обшуки в колишніх колег за місцем проживання, щоб знайти й забрати табельну зброю.

Автор: t.me/prokuratura_kharkiv
  Колишню поліціянтку з Куп'янська Харківської області підозрюють у державній зраді
Колишню поліціянтку з Куп'янська Харківської області підозрюють у державній зраді

У тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області дві експоліціянтки добровільно перейшли на бік ворога. За це їм заочно оголосили про підозру в державній зраді. За даними слідства, 23-річна й 31-річна колишні поліціянтки вступили до лав псевдооргану окупантів. Ідеться про "Народну міліцію".

Зрадникам України можуть присудити від 10 до 12 років в'язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Здавала окупантам колег: експоліціянтці з Харківщини оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі