вівторок, 04 липня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний призначив нового начальника скандального Одеського ТЦК
5

Валерій Залужний призначив нового начальника військкомату в Одесі
Фото: t.me/CinCAFU
Валерій Залужний призначив нового начальника військкомату в Одесі
Валерій Залужний призначив нового начальника військкомату в Одесі
Валерій Залужний призначив нового начальника військкомату в Одесі
Валерій Залужний призначив нового начальника військкомату в Одесі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний призначив 4 липня нового начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Новим одеським воєнкомом, замість звільненого з корупційним скандалом одіозного Євгена Борисова, став комбриг 14-ї ОМБР ім. князя Романа Великого, полковник Олександр Охріменко. Про це повідомив Залужний в Telegram у вівторок.

"На посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначив одного з найкращих військових командирів полковника Охріменка, який донині був комбригом 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Олександр ‒ бойовий офіцер, який знає армію зсередини, чітко розуміє потреби на фронті та неодноразово демонстрував відданість військовій справі та Батьківщині", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запити до чотирьох країн та десяток обшуків: прокуратура взялася за скандального одеського воєнкома

38-річний Охріменко – перший військовий у родині. Він не мріяв про камуфляж із дитинства, але вирішив вступати до військового ВНЗ вже в 11-му класі. Із рідної Вінниччини поїхав до Одеси, де закінчив інститут сухопутних військ (нині Військова академія). Має дружину та двох дітей.

"Я вважаю, що центри комплектації – це орган, який мав би просто вести облік військово навчених ресурсів, потенційних кандидатів, які самі мають приходити, бо розуміють: спільними зусиллями треба виконувати завдання й обороняти нашу державу. Вважаю формулювання "забрали в армію" неправильним. Пішов до війська, а не забрали. Це величезна різниця. Поки в кожного не буде усвідомлення, що, якщо не він, то крім нього – ніхто, доти буде проблематика в якості постачання військових ресурсів", ‒ заявляв він.

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Його підозрюють у тому, що за гроші не призивав до війська.

Раніше Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо Борисова.

За даними журналістського розслідування, родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії віллу та автомобілі на мільйони доларів.

Зараз ви читаєте новину «Залужний призначив нового начальника скандального Одеського ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі