середа, 09 травня 2018 11:56

З червоною атрибутикою і згадками про радянське минуле: як у Полтаві пройшов "Безсмертний полк"
44

В Полтаві відзначили 9 Травня урочистою ходою і  покладанням квітів
Фото: О.Журавльов zmist.pl.ua
В Полтаві відзначили 9 Травня урочистою ходою і  покладанням квітів
В Полтаві відзначили 9 Травня урочистою ходою і  покладанням квітів
В Полтаві відзначили 9 Травня урочистою ходою і  покладанням квітів
В Полтаві відзначили 9 Травня урочистою ходою і  покладанням квітів

В Полтаві відзначили 9 травня ходою "Безсмертного полку". Міська влада зігнала учнів шкіл, які тримали в руках фотографії загиблих в Другій світовій війні. На акцію чиновники прийшли в червоній атрибутиці. Подекуди майоріли червоні прапори. Націоналісти виступили проти.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Тепер справа за МВС та СБУ за фактом порушення "Закону про освіту", в якому говориться, що діти не мають примусово зганятися на заходи не пов'язані з навчанням. В полтавських школах вимагали від дітей бути на мітингу і принести фото родича, який бав участь у Другій світовій війні", - сказав Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міської ради, голова полтавського осередку "Свободи".

Мер Полтави Олександр Мамай вдягнув червоний галстук, секретар міськради Оксана Деркач - такого ж кольору піджак. Під час покладання квітів Мамай розповідав про своє радянське дитинство: піонерство, комсомольский значок і георгіївську стрічку.

"Свято Перемоги у Великій Вітчизняній війні має об'єднувати покоління. Для мене особисто ця площа свята. Коли я був маленьким, то в 9 травня мене приводили сюди батьки. На цій площі вручили жовтенятський значок, пізніше старші товариші комсомольці пов'язали мені піонерський галстук, а згодом - видали комсомольський квиток. На цій площі і моя мама отримала партійний квиток. Це історія. Але хто дав право паплюжити її? У нас ніколи не буде нової історії, якщо ми не будемо пам'ятати стару", - сказав Олександр Мамай.

У кількох мітингувальників поліція і націоналісти забрали радянські символи - червоний прапор і будьоновку.

По завершенню організатори почали збирати підписи проти надання Українській церкві автокефалії. Їх ставили переважно люди старшого віку.

Також на Алеї Героїв центрального кладовища полтавці вшанували загиблих в російсько-українській війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали небезпечні українські міста на 9 травня.

Служба безпеки України затримала двох підозрюваних у вербуванні на замовлення російських спецслужб учасників акцій "Безсмертний полк". Акція мала відбутись 9 травня, повідомляють на сайті відомства.

Зараз ви читаєте новину «З червоною атрибутикою і згадками про радянське минуле: як у Полтаві пройшов "Безсмертний полк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі