пʼятниця, 22 березня 2024 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Навідник "зливав" ворогу дані про танкові колони ЗСУ
6

Кіберфахівці Служби безпеки запобігли передачі до РФ інформації про маршрути руху колон ЗСУ у Харківській області.

Це вдалося завдяки своєчасному викриттю агента російської розвідки, який стежив за передислокацією Сил оборони у напрямку передової, повідомила 22 березня пресслужба СБУ.

"СБУ затримала ворожого навідника, який хотів засвітити танкові колони ЗСУ поблизу лінії фронту на Харківщині. У зоні особливої уваги фігуранта були маршрути руху бойових танків українських військ та їхня орієнтовна кількість. Одночасно зловмисник намагався виявити логістичні центри, які здійснюють техобслуговування та ремонт важкої бронетехніки. Рашисти планували використати цю інформацію для підготовки бойових операцій на східному фронті, у тому числі на Куп'янському напрямку", - сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ зірвали плани ворога і затримали російського інформатора на спробі передачі розвідданих.

"Ним виявився 45-річний мешканець харківського передмістя, ідеологічний прихильник рашизму. На початку повномасштабного вторгнення Росії він переїхав на Полтавщину, звідки за власної ініціативи намагався вийти на спецслужби РФ. Для цього чоловік публікував у прокремлівських каналах власні дописи, в яких вихваляв російського диктатора та героїзував російську армію", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник коригував авіаудари по Харкову в обхід ППО

В одному з таких чатів йому запропонували негласну співпрацю та направили перелік розвідувальних завдань. Для збирання інформації фігурант "втемну" використовував своїх знайомих на Харківщині, випитуючи потрібні факти під час дружніх розмов.

При обшуку в орендованому помешканні фігуранта вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі зловмисник під вартою. Йому загрожує тюремне ув'язнення.

СБУ затримала сім'ю зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих під Києвом росіян. Вони зливали геолокації базування Сил оборони, зокрема військовослужбовців спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах

Зараз ви читаєте новину «Навідник "зливав" ворогу дані про танкові колони ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі