понеділок, 18 березня 2024 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Сімейний підряд: агенти РФ готували ракетні удари по Києву
11

Кіберфахівці Служби безпеки викрили двох агентів ФСБ, які діяли на Київщині.

Завербовані батько і син готували ракетні удари РФ по столичному регіону, повідомила 18 березня пресслужба СБУ.

"СБУ затримала сім'ю зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих рашистів під Києвом. Вони зливали геолокації базування Сил оборони, зокрема військовослужбовців спеціальних операцій ЗСУ. Також зловмисники передавали до ФСБ координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об'єктах", - сказано в повідомленні.

СБУ затримала сім’ю зрадників
Фото: СБУ
СБУ затримала сім’ю зрадників
СБУ затримала сім’ю зрадників
СБУ затримала сім’ю зрадників
СБУ затримала сім’ю зрадників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент РФ готував диверсію на об'єктах Укрзалізниці

Обох агентів було викрито та затримано. Синхронно з цим було проведено заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

"Ці агенти ФСБ виконували специфічне завдання російської спецслужби - шукали останки рашистів, які загинули під час боїв за Київ. Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки столичного регіону та хоронили. Після цього вони направляли фотозвіт із прив'язкою до місцевості та координатами місця захоронення ворожих останків", - звітує відомство.

Затримані раніше проходили службу у складі правоохоронних органів. Після звільнення вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ, який звернув увагу на зрадників після їхніх антиукраїнських коментарів у YouTube.

На початкових етапах співпраці з окупантами син фігуранта навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання "Ахмат". За відпрацьовані завдання зрадники отримували грошову винагороду від загарбників на власні банківські картки.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозру. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки запобігла втечі до невизнаного Придністров'я агента РФ, який збирав розвіддані про Сили оборони на східному фронті.

Після виконання ворожого завдання на Донеччині зловмисник виїхав до Вінницької області, з якої намагався "евакуюватися" з України, повідомляє прееслужба СБУ.

Правоохоронці затримали фігуранта, коли він готувався перетнути прикордонну річку, використовуючи гідрокостюм і ласти. Затриманим виявився мешканець Дніпропетровщини, який в середині "нульових" закінчив московський державний університет і здобув диплом юриста. Під час навчання чоловік потрапив у поле зору російської спецслужби. Після випуску з російського ВНЗ та повернення в Україну він не здійснював розвідувальної активності на користь Росії.

Зараз ви читаєте новину «Сімейний підряд: агенти РФ готували ракетні удари по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі