пʼятниця, 10 червня 2022 16:38

Спецтема: Війна Росії проти України

ВВС дізналося імена 3502 російських військових, яких ліквідували в Україні

ВВС дізналося імена 3502 російських військових, яких ліквідували  в Україні
Кількість ліквідованих окупантів перевищила 30 тис. Фото: Delfi

Журналісти встановили імена 3502 російських військових, ліквідованих під час агресії РФ проти України.

Це приблизний перелік втрат. У цю цифру не ввійшли зникли безвісти російські військові. Оскільки неможливо навіть приблизно встановити їхню кількість. А також ті, які вступили в армії самопроголошених республік Донбасу до 24 лютого 2022 року, інформує ВВС.

За даними джерела, 20% встановлених служили в десантних військах, 19% - у мотострілецьких, 17% усіх підтверджених втрат - офіцери. Також відомо про ліквідацію генерал-майора армії РФ Романа Кутузова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Заході підрахували кількість загиблих в Україні російських військових

За останні два тижні вдалося дізнатися про нові військові поховання на кладовищах Хабаровська, Воронежа й села Борисівка під Новоросійськом. Загалом джерело ознайомилося із ситуацією на 14 кладовищах у містах і селах Росії. На кожному з них були могили солдатів, про смерть яких не повідомляли публічно, їхня частка варіювалася від 30% до 100%.

За оцінкою розвідки Великобританії, на кінець травня Росія втратила в Україні близько 15 тис. військових. За даними Генштабу України, кількість ліквідованих окупантів перевищила 30 тис.

Станом на 9 червня максимальну кількість втрат військових з регіону назвала влада й ЗМІ Дагестану - 199. Імовірно, список підтверджених містить щонайменше на 40% - 70% менше загиблих імен, ніж реально поховано в Росії.

Втрати російських окупантів на 10 червня становили 31,9 тис. осіб. Найбільших втрат противник зазнав на Харківському й Бахмутському напрямку. Підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.

Також чимало втратили окупанти у техніці. Зокрема, втратили 1409 танків, 3450 бойових броньованих машин212 літаків, 13 кораблів/катерів та іншого.

Зараз ви читаєте новину «ВВС дізналося імена 3502 російських військових, яких ліквідували в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі