понеділок, 20 березня 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ змушують ворога оборонятися на двох напрямках: свіже зведення Генштабу

ЗСУ змушують ворога оборонятися на двох напрямках: свіже зведення Генштабу
Генштаб повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти змушені оборонятися.

Водночас ворог не припиняє обстрілювати мирні міста та села, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 20 березня.

"Обстрілів зазнали райони 27 населених пунктів. Серед них: Ольгівське, Чарівне, Новоданилівка та Оріхів Запорізької області, а також Тамарине, Одрадокам'янка, Тягинка, Новотягинка, Понятівка, Садове, Розлив та Херсон", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонсований весняний наступ росіян наближається до кульмінації – ISW

За даними командування, на захопленій території Херсонщини загарбники погрожують мирним громадянам каральними діями за відсутність російського паспорта.

"Зокрема, на блокпостах окупанти погрожують місцевому населенню незаконним позбавленням волі та насильницькими діями у разі відсутності російських паспортів при наступній перевірці документів", – додали в Генштабі.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ змушують ворога оборонятися на двох напрямках: свіже зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі