четвер, 21 травня 2015 17:59

Волонтерську організацію виселяють з офісу за борги

Волонтерську організацію  виселяють  з офісу за борги

"Автомайдан Вінниччини" виселяють із офісу у центрі міста за борги. Волонтерська організація, яка опікується переселенцями із півдня та сходу, а також бійцями АТО, за рік заборгувала Вінницькій обласній раді понад 50 тисяч гривень за оренду приміщення та комунальні платежі. Тепер волонтери думають, чим повертати заборгованість та куди йти, якщо завтра їх виселять.

"Коли ми в'їжджали в цей офіс - думали на місяць-два, війна закінчиться і всі ми розійдемося у своїх справах. Але все затягнулося. Грант на оренду офісу ми не виграли. Просили владу здати приміщення на пільгових умовах, ми ж не для себе працюємо, нам відмовили. Сказали, такого немає. За рік, який тут працюємо, зібрали понад мільйон гривень благодійних коштів, але витрачати їх на оренду чи зарплатню не піднімалася рука - це щомісяця треба було платити близько п'яти тисяч гривень. Крім того, маємо право тільки на цільове використання коштів. А потреб переселенців та бійців завжди було більше, ніж грошей. Тепер думаємо, куди нам іти з усіма речами. Будемо просити владу якось розбити наш борг на частини, аби могли повернути", - каже автомайданівка Таїсія Гайда.

В управлінні спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької обласної ради кажуть, що виселяти на вулицю волонтерів не будуть і готові до переговорів.

"Реструктуризувати борг - не питання. Але в любому випадку його потрібно буде повернути. Ми розуміємо, що вони займаються благородною справою, але ми теж на роботі. То не моя особиста забаганка - хочу з цього братиму гроші, з того ні. Ми теж уже є постраждалою стороною, бо заплатили податки від оренди, а кошти ще не отримували. До суду ми поки що не подавали на організацію, готові до діалогу. А на майбутнє їм краще звернутися до депутатів обласної ради, аби підтримували фінансово при сплаті за оренду приміщення", - сказав заступник начальника управління спільної комунальної власності Віктор Крот.

Зараз ви читаєте новину «Волонтерську організацію виселяють з офісу за борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі