четвер, 21 травня 2015 15:16

Волонтери збирають кошти на безпілотник розвідникам

Волонтери збирають кошти на безпілотник розвідникам

Активісти збирають кошти на створення безпілотника для 54-го окремого розвідувального Прусько-Померанського батальйону. Виготовити унікальний летальний апарат взялися вінницькі науковці.

"Ми знайшли у політехнічному університеті хлопців, які професійно займаються авіамоделюванням. Замовили у них безпілотника. Запланована дальність його польоту - 35 кілометрів в одну сторону, три з половиною години автономної роботи. Обладнаний трьома камерами, одна з яких нічного бачення. Роботу уже розпочали, продовжують по мірі надходження коштів. Нам уже перерахували небайдужі люди 5 тисяч гривень. Всього потрібно понад 50 тисяч гривень, - розповідає голова громадської організації "Волонтерська сотня Тульчинщини" Олег Новіков.

Таку ціну волонтери називають оптимальною. Бо безпілотник буде обладнаний бензодвигуном, системою комп'ютерного керування, матиме функцію автоповернення, у разі, якщо на розвідувальній території стоятимуть глушники комп'ютерного сигналу. Всі ці запчастини дуже дороговартісні.

"Аналог такого безпілотника американського чи ізраїльського виробництва коштує близько мільйона гривень. Ми до здорожчання долара купували китайський для батальйону "Айдар", він коштував близько 20 тисяч гривень, але розрахований лише на півгодини польоту на відстань кілометр-півтора. Хлопці дуже розраховують на цей пристрій. Для артилерійської розвідки він необхідний", - додає Новіков.

Завершити роботу над безпілотником розробники планують за місяць. Паралельно створюють під замовлення ще кілька таких для бійців інших батальйонів.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери збирають кошти на безпілотник розвідникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі