вівторок, 17 березня 2015 18:45

Вінницькі активісти нагадали прокурорам про події 6-го грудня
3

Фото: Анна Бова

17 березня волонтери та автомайданівці прийшли до Вінницької обласної прокуратури, аби в черговий раз нагадати про незавершене розслідування подій 6-го грудня 2014 року. Коли на засідання сесії обласної ради не пускали громадян. Внаслідок чого тоді виникли сутички між активістами та правоохоронцями. Перед тим, як зайти на прийом до першого заступника прокурора області Анатолія Максимюка, активісти перед приміщенням прокуратури намалювали силует людини, яка випала з вікна.

"Цей малюнок є символічним нагадуванням, якщо прокурори й далі будуть чинити корупційні дії, протизаконні дії, то вони можуть закінчити так, як прокурор в Одесі", - прокоментувала автомайданівка Таїсія Гайда.

Крім того, активісти принесли Максимюку документи, які отримали із Генеральної прокуратури, і на які вінницькі прокурори й досі не дали відповіді.

"Ще 16 грудня 2014 року ми звернулися до Генеральної прокуратури з проханням розібратися у ситуації 6 грудня. Хто саме віддавав накази не пускати людей на сесію, що суперечить конституційному праву і закону про відкритий доступ до публічної інформації. Розібратися, виявити винних, щоб така ситуація в майбутньому не повторилася. Було ще прохання розібратися по чиновниках, які проявили бездіяльність - губернатор, керівник міліції і також прокурор, який потім не робив ніяких дій, щоб виявити порушення. Аби розглянути можливість їх звільнення. 6 лютого 2015 року цей лист був направлений з Генеральної прокуратури на Вінницьку. Згідно чинного законодавства, дається місяць на розгляд звернення. Всі терміни пройшли, але ніякої відповіді ми не отримали, тому сьогодні прийшли на особистий прийом", - додала Гайда.

Прес-служба прокуратури одразу не могла знайти лист, який надійшов із Генпрокуратури. Потім Максимюк відмовився прийняти усіх активістів - запросив тільки Таїсію Гайду. Не захотів також давати пояснення по цій справі в присутності журналістів. Після двадцятихвилинної бесіди питання про те, хто ж віддав розпорядження не пускати людей на сесію залишилося відкритим.

"Прокурор сказав, що прийняв моє усне звернення і надасть на нього відповідь. Каже, що відкриті кримінальні провадження по учасниках того конфлікту. Для них головне питання, розібратися по нанесених тілесних ушкодженнях. Для нас головне - хто давав накази не пускати людей. Нам порадили йти до суду, хоча до кого маємо позиватися - так і не відповіли", - додала активістка.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі активісти нагадали прокурорам про події 6-го грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі