середа, 24 грудня 2014 16:22

Військовим в АТО тернопільські волонтери передадуть півтонни куті у вакуумних упаковках
3

Фото: Надані волонтерами

Вакуумні набори із вареною пшеницею, медом, родзинками та маком готують для українських бійців волонтери із Тернополя. Гроші на продукти збирають на новорічних ярмарках, продаючи смаколики.

"А ще в соцмережах дали оголошення про збір продуктів. Просимо всіх небайдужих господинь поділитися пшеницею, горіхами, медом. Мак закуповуємо самі, беремо польський. Він вже перетертий, не потребує додаткового обробітку. Володіємо не великими коштами. Переважно продукти закуповуємо з того, що зберемо на ярмарках. На них наші дівчата продають медові коржики, пряники з ваніллю та корицею. Минулої неділі так заробили 6,5 тисяч гривень", - розказує волонтерка Оксана Бучковська.

Зараз тернополянки виготовили вже понад 50 різдвяних наборів. Всього планують зробити більше сотні. У набір входить 3 кіло вареної куті, 300 грам цукру, 200 меду, горіхів та маку. Так що загалом на Схід передадуть майже півтони куті. Бійцям її приготувати буде надзвичайно легко, достатньо лише розірвати упаковку та залити продукти окропом.
Крім куті солдатам передають також сухофрукти на узвар та домашнє печиво.

"Постійно у нашому гурті працює 20 дівчат. Перед святами може буде більше. Люди совісні у нас, не можуть самі святкувати, як знають що там, десь на фронті, без святої вечері можуть лишитися наші військові. Відкликаються, помагають. Одна дівчина позичила нам свого вакууматора, тепер нема проблем з передачею страв. Кутя варена в вакуумній упаковці може зберігатися до 2 місяців", - додає Бучковська.

До подарункових наборів для солдат, тернопільські дівчата також прикріпляють листівки з привітаннями та побажаннями від себе, а ще листи з малюнками від школярів.

Зараз ви читаєте новину «Військовим в АТО тернопільські волонтери передадуть півтонни куті у вакуумних упаковках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі