четвер, 12 грудня 2019 04:20

Відкриють перший соціальний ресторан, який вразить своєю кухнею

Відкриють перший соціальний ресторан, який вразить своєю кухнею
Facebook У Вінниці відкриють соціальний ресторан

У Вінниці відкриють соціальний ресторан. У ньому будуть працювати люди з інвалідністю.

Ресторан "Коцюбинський 220" планують відкрити у наступному році. У ній буде мультинаціональна кухня, пише vn.presspoint.

"Вінниця як місто що було на перетині торгових та культурних шляхів має багату кулінарну історію. Шефи зможуть експериментувати зі стравами Подільської кухні і робити тижні авторських меню за мотивами творів Михайла Коцюбинського – гурмана і громадського діяча, письменника і етнографа", - говорить одна з організаторів створення ресторану Олена Павлова.

"Заклад стане відкритим громадським простором, який спрямовуватиме 80% свого прибутку на соціальні проекти, необхідні місту, зазначила Павлова.

"Матимемо потрійно соціальний ресторан, що працюватиме на імідж міста, для туристів та містян, заради розвитку громади", - каже громадська діячка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смузі з петрушки і білий вінегрет: презентували незвичні локальні страви

Влітку у Вінниці відкрили перший кулінарний табір. На базі центру розвитку "Орігамі" діти 10-13 років тиждень навчалися готувати страви країн світу.

Дослідниця Подільської кухні та гастрогід Олена Павлова розповіла, що у перший день денного табору ми вчилися робити стейки лосося на пару, панкейки, солодку пінку та японський омлет із шинкою. Вдалося приготувати одразу 7 сніданків.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють перший соціальний ресторан, який вразить своєю кухнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі