Ексклюзиви
неділя, 15 вересня 2019 23:32

Смузі з петрушки і білий вінегрет: презентували незвичні локальні страви
7

14 вересня, на день міста, у Вінниці в центрі встановили незвичайний трамвай. Його назвали "Vinnytsia City Tour". Розмістили на вулиці Соборній перед будівлею міськради.

Як виявилося, це колишній "Везунчик", який також возив екскурсії містом, але тепер він – у стилістиці нового бренду Вінниці "Місто ідей".

Трамвай пофарбували у червоний колір із синім орнаментом. Всередині, у світліших тонах. Зробили нові сидіння, стільниці, ролети на вікнах.

  Трамвай “Vinnytsia City Tour”
Трамвай “Vinnytsia City Tour”

Саме у день міста Вінниця в трамваї організували проект "місто ідей". Відомі вінничани презентували місто у різних боках: медіа, культура, їжа, бізнес.

Одна із найцікавіших панелей була присвячена кухні Поділля. Гастрогід Олена Павлова презентувала містянам мармелад з перцем. Всі охочі могли скуштувати незвичну закуску, намастивши її на хліб. Також, вона згадала про вінігрет.

  Гастрогід Олена Павлова
Гастрогід Олена Павлова

"Це не класичний салат, а білий вінігрет. Його готують з пастернаку, селери, білої квасолі. Розповсюджений на Ямпільщині", - розповідає Gazeta.ua Олена Павлова.

Окрім цього, вона згадала про незвичний борщ з квашеною капустою та цукровим буряком. Частувала гастрогід всіх охочих у трамвайчику і цікавим смузі з петрушки.

На день народження Вінниці, о 20:00 відбулася перша і безкоштовна аудіоекскурсія трамваю. "Новий везунчик" прямував з вулиці Соборної до Залізничного вокзалу і трамвайного депо. Його вже можна орендувати для проведення заходів.

Трамвай “Vinnytsia City Tour”
Трамвай “Vinnytsia City Tour”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ляпіс мене обняв та дав автограф" — як пройшло закриття дня народження міста


14 вересня у Вінниці розпочалися святкування 656-річчя міста. Офіційні святкування розпочалися о 14:00. Традиційно вулиця Соборна стала пішохідною. На святкування Дня Вінниці завітали з концертом на площі Василя Стуса Ірина Федишин, Pianoбой, Сергій Міхалок та оркестр "Ляпіс 98".

Зараз ви читаєте новину «Смузі з петрушки і білий вінегрет: презентували незвичні локальні страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути