пʼятниця, 16 лютого 2024 05:23

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ заявили, що загрози захоплення російськими військами Запоріжжя наразі немає

В ЗСУ заявили, що загрози захоплення російськими військами Запоріжжя наразі немає
У росіян недостатньо сил для захоплення Запоріжжя. Фото: РБК

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається стабільною.

Загрози захоплення російськими військами обласного центру наразі немає, повідомив в ефірі телемарафону речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, пише Gazeta.ua.

"Там справді сконцентроване значне угруповання росіян і в принципі співмірне з авдіївським, але потрібно враховувати, що Авдіївка - це вузька смуга, міська забудова, це буквально кілька кілометрів і 50 000 або ще більше росіян, які туди ломляться і фактично лізуть туди, як в пляшкове горло", - сказав Лиховій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубанські "казакі" у папахах грабують мешканців Запоріжжя - Федоров

Із Запорізьким напрямком інша ситуація - він починається від межі з Донецькою областю і протягується до Дніпропетровської. Це інші природні умови, і російський контингент там "розмазаний" по всій лінії фронту, наголосив Лиховій.

"Якщо ділити цю концентрацію на кілометри чи десятки кілометрів, то це зовсім не має такої загрози, як дехто міг собі уявити. Немає ніякої "подвійної переваги", немає загрози Запоріжжю, як дехто міг уже інтерпретувати. Там ситуація стабільна", - запевнив речник ЗСУ.

Під час ранкового включення 15 лютого на одному з телеканалів він не встиг довести свою думку до кінця, через що деякі медіа неправильно інтерпретували його слова, а подекуди інформація навіть обросла фейками.

Зокрема, ЗМІ писали про те, що росіяни збирають "ударний кулак" для "масштабного наступу" на Запорізькому напрямку.

Окрім публікацій у деяких ЗМІ, у соцмережах також шириться інформація про нібито зростаючу загрозу на місто.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ заявили, що загрози захоплення російськими військами Запоріжжя наразі немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі