пʼятниця, 19 вересня 2014 19:30

В Одесі на цвинтарі розкрадають хрести та надгробки

В Одесі на цвинтарі  розкрадають хрести та надгробки

На одеському кладовищі "Північне" уже кілька тижнів працюють вандали. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомили одесити, чиї рідні та близькі там поховані. Грабіжники зрізають чавунні огорожі та хрести із нержавіючої сталі.

"Кілька днів тому пішла відвідати могилку дядька. Поки йшла до місця поховання, побачила кілька десятків розграбованих могил. Вандали розбивають бетонний цоколь, аби зняти огорожу. А хрести із нержавійки просто зрізають. Мало не зомліла, коли побачила, що на могилі мого дядька теж немає огорожі. Одразу пішла до керівництва цвинтаря. Жінка, яка була в адміністрації, повідомила, що директора немає. А вона ніякої інформації не надає. Підсобний працівник сказав, що родичі самі могли познімати огорожі, щоб замінити їх на нові. Я б погодилась, якби тих могил було кілька. До того ж знаю, що ми на дядькові нічого не збиралися міняти", - розповідає Олена Бігалюк.

Адміністрація кладовища запевняє, про випадки вандалізму знають. Намагаються власними силами частково відновити понівечені могили.

"Ці поодинокі випадки вандалізму є, не заперечую. В основному знімають вилиті з чавуну квітнички, розбиваючи бетонні підмурки. Ми маємо цемент та пісок, то відновлюємо власними силами те, що можемо. Цими пограбуваннями уже займається міліція. Вони перевіряють пункти прийому кольорових металів та патрулюють вночі кладовище, - каже директор "Північного" Олександр.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі на цвинтарі розкрадають хрести та надгробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі