середа, 13 квітня 2022 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні з'явився аналог донецької "Ізоляції"

У Херсоні з'явився аналог донецької "Ізоляції"
Херсон і більша частина Херсонської області понад місяць у російській окупації. Фото: nta.ua

Херсон і більшість Херсонської області понад місяць у російській окупації. Загарбники створили аналог донецької "Ізоляції" для катувань незгодних з окупаційним режимом.

Регіон на межі гуманітарної катастрофи, повідомляє омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"106 населених пунктів без електроенергії. Все менше стає продуктів і ліків, а російські загарбники забирають у населення останнє. Життєво необхідних медичних препаратів для людей, які мають онкологію або цукровий діабет, в області взагалі немає.

Днями окупанти захопили гуманітарний хаб у Херсоні, що був організований для допомоги містянам та медичним закладам області. Рашисти забрали ліки, дитяче харчування та памперси", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі невідомі патріоти знищили 70 російських окупантів

Продовжують викрадати активістів із проукраїнською позицією. Обласна прокуратура повідомляє, що в заручниках російських окупантів перебувають 137 осіб, серед них четверо журналістів.

"Місцеві жителі зазначають, що в Херсоні з'явився аналог донецької "Ізоляції" для катування незгодних з окупаційним режимом", - додала Денисова.

Окупанти перекрили більшість інформаційних каналів України та поширюють дезінформацію через пропагандистські ЗМІ та соцмережі.

Російські війська почали штурм Херсона 1 березня. Відтоді місто в облозі. Від 4 квітня є проблеми з ліками, пальним і борошном. Досі ситуація не покращилася.

6 квітня міський голова Ігор Колихаєв повідомив, що через роботу ФСБ і Росгвардії в Херсоні почали слабшати проукраїнські мітинги.

Окупаційні сили готувалися провести в Херсоні псевдореферендум зі створення "ХНР". Але Херсонська облрада провела екстрене онлайн-засідання і схвалила звернення про те, що Херсонщина - це Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні з'явився аналог донецької "Ізоляції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі