пʼятниця, 02 серпня 2024 19:21

В Чернігові відкрили центр рекрутингу української армії: які вакансії доступні

В Чернігові відкрили центр рекрутингу української армії: які вакансії доступні
В Чернігові відкрили центр рекрутингу української армії. Фото: Міноборони

У п'ятницю, 2 серпня, відбулося відкриття першого в Чернігові та 30-го в Україні центру рекрутингу української армії.

Він розташований у приміщенні ЦНАПу за адресою: проспект Левка Лук'яненка, 20а. Про це повідомляє Міноборони України.

"У центрі працюють цивільні спеціалісти, які пройшли багаторівневе навчання. Вони не роздають повістки, а лише допомагають людям вибрати посаду та військову частину у війську", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ сказали, якого роду військ категорично не вистачає на фронті

До обов'язків фахівців центру входить повний супровід людини до армії. Вони допомагають із документами, контактують із посадовими особами і, в разі потреби, вирішують непорозуміння. Також консультацію можна отримати за телефоном +380 66 005 72 36.

У центрі доступні понад 10 тисяч вакансій - водії, медики, стрілки, діловоди, бухгалтери, кухарі, ремонтники тощо. Крім того, спільно з Victory Drones та Drone Force реалізуються два проєкти з навчання та залучення до Сил оборони операторів БПЛА.

Наразі центри рекрутингу української армії працюють у 15 регіонах України. Актуальна інформація про них доступна на офіційному сайті.

Бойові посади зараз є найпотрібнішими у Збройних силах. Йдеться про піхотинців, кулеметників, розвідників, водіїв, медиків, операторів безпілотників, а також інженерів, зв'язківців, механіків і електриків.

У середньому на одну тилову посаду претендують 45 осіб, а на бойову - 20.

Зараз ви читаєте новину «В Чернігові відкрили центр рекрутингу української армії: які вакансії доступні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі