вівторок, 09 травня 2017 16:23

"У кожній родині була своя трагедія. І воїнів УПА багато полягло у Другій світовій" - член Білоруської громади
25

Ветерани та усі охочі поклали квіти до могил солдатів Другої світової війни
Фото: Валерій Шмаков
Відзначення 9 травня Дня перемоги у Львові пройшло спокійно, без сутичок
Активісти публічно спалили так звану «георгіївську стрічку»
Ультраправі зголосилися допомогти забезпечити порядок, щоб не було провокацій
Ветерани та усі охочі поклали квіти до могил солдатів Другої світової війни

9 травня у Львові ветерани Другої світової та їхні рідні традиційно прийшли до Пагорбу Слави покласти квіти до могил радянських військових.

Об 11 ранку на Пагорбі Слави зібралося близько 50 людей з червоними гвоздиками та гілками бузку. Троє священиків УПЦ (МП) російською мовою відслужили службу на могилах воїнів.

Після богослужіння ветерани співали пісні про "Побєду" та вітали одне одного "С празником".

"Дєнь Побєди – для меня всьо! – говорить російською 92-річна Галина Черненко. – Коли закінчилася війна, мені було 20 років. Бачила під час війни, як гинуть рідні, друзі. Дуже раділи, коли все закінчилося. Не розумію, за що зараз гинуть 20-річні хлопчики. Українець вбиває українця. Ми за визволення "Родіни" воювали тоді, а вони за що гинуть на своїй землі? Це неправильна війна, бо можна помиритися. На Донбасі воюють не за рідну землю, а за гроші. Інакше влада вже б це припинила".

Поліції і спецпризначенців було удвічі більше, ніж учасників масових заходів. На площі перед Пагорбом Слави також зібралися представники громадських організацій "Азов", "Сокіл", політичних партій "Свобода", "Національний корпус" та "Правий сектор".

Представники ВО "Свобода" знайшли біля однієї з могил георгіївську стрічку і привселюдно спалили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасників АТО побили під час святкування

"Тут поховано 16 білорусів. 9 травня свято наших батьків, дідів. В Україні йде 4 рік війни і коли бачу репортажі з фронту мене дуже болить серце. Бо будемо колись поминати вже хлопців, які сьогодні гинуть, - розповідає член Білоруської громади Львова Люся Чучвич. – У кожній родині була своя трагедія. І воїнів УПА багато полягло у Другій світовій. Потрібно про всіх пам'ятати".

Покладання квітів до могил радянських солдатів минуло без провокацій.

В Україні відзначають 72-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «"У кожній родині була своя трагедія. І воїнів УПА багато полягло у Другій світовій" - член Білоруської громади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі