понеділок, 12 вересня 2022 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Тікали на вкрадених велосипедах: на Харківщині окупантів кинули їхні ж командири

Тікали на вкрадених велосипедах: на Харківщині окупантів кинули їхні ж командири
Вороже командування забралося першим, а рядові тікали самостійно. Фото: eastnews.ua

Під час наступу Збройних сил України на Харківщині росіяни намагалися будь-яким способом утекти із загарбаних земель.

Покинуті своїми підрозділами, вони тікали на вкрадених велосипедах, переодягнені у одяг місцевих жителів, пише видання The Washington Post.

"Солдати країни-терористки просто кинули зброю на землю, коли наблизилася українська армія, розповіли місцеві мешканці. У суботу, 10 вересня, міністерство оборони Росії підтвердило, що російські війська відступили з району Балаклії та Ізюма Харківської області, прикрившись рішенням про "перегрупування", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти спішно тікають з Луганщини до РФ – Гайдай

За словами місцевих, половина солдатів потікала на власних авто ще у перші години наступу. Ті, хто залишився на місці, впали у відчай. Деякі мешканці чули, як вони по радіо зверталися до командирів підрозділів із проханням приїхати за ними.

"Загарбники заходили до наших домівок і забирали одяг, щоб безпілотники не побачили їх у формі. Вони забрали наші велосипеди. Двоє з них наставили пістолети на мого колишнього чоловіка, щоб той віддав їм ключі від машини. Їхні командири сказали їм: "ви самі собою", – згадує мешканка Харківщини Оксана Матвієнко.

Очевидний крах російських військ шокував Кремль. Очільник Чеченської республіки Рамзан Кадиров, який відправив своїх бойовиків в Україну, заявив, що якщо не відбудеться негайних змін у російському вторгненні, він буде "змушений зв'язатися з керівництвом країни, аби пояснити реальну ситуацію на місцях".

У Харківській області вигнали російських окупантів з більш як 40 населених пунктів. Тривають контрнаступальні дії. Зокрема, звільнена значна частина територій Чугуївського району, Куп'янського і Балаклійського. Наші підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району.

11 вересня Силам оборони України вдалось витіснити ворога з понад 20 населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Українські захисники уже в Ізюмі на Харківщині. Інформацію офіційно підтвердили в Службі безпеки України та показали фото захисників у звільненому місті.

На тимчасово захоплених територіях Харківської області, російські окупанти катували та допитували українців.

Зараз ви читаєте новину «Тікали на вкрадених велосипедах: на Харківщині окупантів кинули їхні ж командири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі