понеділок, 12 вересня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти спішно тікають з Луганщини до РФ – Гайдай

Окупанти спішно тікають з Луганщини до РФ – Гайдай
У Сватовому залишилися лише військові з так званої ЛНР. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У ході відступу ворог спішно кидає свої позиції та тікає вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації.

У Луганській області російські військові з родинами покинули Сватове, залишилися лише військовослужбовці так званої "народної міліції" з числа місцевих жителів, заявив 12 вересня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Окупаційна влада підтверджує інформацію щодо переміщення військових та колаборантів вглиб Луганщини. Частина їде транзитом на територію РФ. Водночас ніяких організаційних заходів щодо евакуації противником не організовано – кожен рятується самостійно. Заперечують і будь-яке порушення безпекової ситуації. Водночас псевдореферендум, який планували на 11 вересня, перенесли на невизначений термін. Готові голосувати навіть 31 грудня. Мовляв, організувати його можливо виключно в безпечних умовах, що наразі неможливо зробити", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ризикує зробити смертельну помилку: в ISW спрогнозували закінчення війни

Росіяни з різного виду озброєння обстріляли райони населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам'янське та Спірне – на Краматорському напрямку. Також вели вогонь поблизу населених пунктів Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве – на Бахмутському напрямку.

Контрнаступ Збройних сил України змусив окупантів розосередити свої сили на різних напрямках. Це призвело до того, що навантаження на українських захисників на Луганщині трішки зменшилося, внаслідок чого на цьому напрямку з'явилися непогані перспективи для ЗСУ.

11 вересня Силам оборони України вдалось витіснити ворога з понад 20 населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти спішно тікають з Луганщини до РФ – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі