понеділок, 12 вересня 2022 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав кількість звільнених населених пунктів за добу

Генштаб назвав кількість звільнених населених пунктів за добу
Українські воїни повертають території, які були в російській окупації. Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 11 вересня, силам оборони України вдалось витіснити ворога з понад 20 населених пунктів.

Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 12 вересня.

"Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника, а також з підтримки контрнаступальних дій наших військ", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти пішли в селище за перемогою, але потрапили в засідку ЗСУ – журналіст

Противник зосереджує зусилля на встановленні контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступу наших військ на окремих напрямках.

Ворог продовжує вогневе ураження наших позицій, веде повітряну розвідку та намагається вживати заходів щодо відновлення втраченого положення.

"Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України", – попередив Генштаб.

На Харківщині ЗСУ вигнали російських окупантів з більш як 40 населених пунктів. На Херсонщині росіяни відійшли зі своїх позицій.

З початку вересня понад 3 тис. кв. км території України звільнили від окупантів, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За 200 днів українські воїни знищили 52 650 російських окупантів, 4617 їхніх броньованих машин, 2154 танки, 213 гелікоптерів і 242 літаки.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав кількість звільнених населених пунктів за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі