середа, 15 травня 2024 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Терехов сказав, чи планується евакуація з Харкова

Терехов сказав, чи планується евакуація з Харкова
Евакуація з Харкова не планується. Фото: https://ihor_terekhov

Евакуація населення чи окремих груп мешканців із Харкова станом на 15 травня не планується.

Навпаки наразі до міста приїжджають люди з тих населених пунктів області, де тривають активні бойові дії, заявив мер Харкова Ігор Терехов.

"Понад вісім годин триває повітряна тривога, але ніч пережили спокійно. За добу були прильоти по житловій забудові. Ворог використовує техніку залякування людей, щоб люди виїжджали з міста. Але наразі не йде мова про евакуацію з міста Харкова. Навпаки сьогодні ми приймаємо до Харкова - приїжджають люди з районів, де зараз ідуть активні бойові дії", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог просунувся на кількох напрямках: свіжі карти боїв в Україні

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону зазначив, що місто Харків наразі захищене.

"Харків дійсно надійно захищений, але ворог робить усе, щоб посіяти страх і паніку серед цивільного населення", - пояснив він.

До міста вже прибули понад 6 тис. людей. Їх розмістили у гуртожитках і надають усе можливе, щоб вони почувалися більш-менш захищеними. У міста достатньо і теплого одягу і інших речей, які потрібні евакуйованим, але є проблема є із електропостачанням.

"Після обстрілів 23 березня, коли нам зруйнували всі ТЕЦ і трансформаторні підстанції, ми не маємо сьогодні власної генерації електроенергії. Звісно, через це є графіки відключень і для підприємств, і для житлових будинків. Ситуація напружена", - додав Терехов.

Вдень 14 травня російські окупаційні війська завдали ударів по житловій забудові центральної частини Харкова. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що унаслідок обстрілу постраждало 16 осіб. Серед них три дитини.

Міський голова Ігор Терехов уточнив, що було влучання у 10-й поверх багатоквартирного житлового будинку.

Зараз ви читаєте новину «Терехов сказав, чи планується евакуація з Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі