четвер, 05 лютого 2015 13:30

Суд залишив Павленка - Хорта під вартою ще на 2 місяці

Суд залишив Павленка - Хорта під вартою ще на 2 місяці

Суддя Вінницького міського суду Ірина Курбатова залишила Юрія Павленка під вартою ще на 60 діб. Таке рішення пояснила тим, що в поведінці обвинувачуваного вбачається загроза і перешкоджання в розслідуванні кримінального провадження. Друзів Юрія, які прийшли його підтримати, таке рішення обурило. Під вигуки "Ганьба!" вона покинули залу.

Сам Юрій Павленко у своїх діях не вбачає криміналу. Каже, що одна людина не могла бути учасником масових заворушень, в чому його звинувачують. У зверненні до суду просив його більше не привозити на засідання.

"Я буду наносити собі тілесні ушкодження. Але прибувати сюди в цій клітці більше не буду. Я буду звертатися в міжнародні інституції, щоб звернути увагу на кричуще беззаконня, яке відбувається у місті Вінниця. Дане кримінальне провадження існує тільки в свідомості прокурора і жменьки злодіїв, які його фальсифікували. Мене викрали міліціонери, тепер тримають у клітці, годують лайном. Я вважаю себе політичним в'язнем", - сказав Хорт.

Нагадаємо, 4 лютого Вінницький міський суд почав попередній розгляд справи Юрія Павленка (Хорта). Від 8 грудня Юрій знаходиться під вартою - його звинувачували у хуліганстві та побитті міліціонерів. Тепер статтю перекваліфікували на участь у масових заворушеннях. Його захисники вкотре просили суд змінити міру запобіжного заходу - відпустити на поруки народних депутатів Дмитра Яроша, Ірини Суслової, Юрія Левченка, Ігоря Луценка та Юрія Дерев'яна. Але міру запобіжного заходу не змінили. Слухання справи перенесли.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив Павленка - Хорта під вартою ще на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі