вівторок, 16 грудня 2014 13:57

Суд над Юрієм Хортом перенесли вдруге

Суд над Юрієм Хортом перенесли вдруге

Сьогодні, 16 грудня о 10.30 Вінницький апеляційний суд мав розглядати справу Юрія Павленка (Хорта). Але засідання не відбулося, тому що Павленка не привезли на засідання працівники слідчого ізолятора, хоча і мали відповідну заяву від суду.

Засідання розпочинається вчасно, а от адвокати та прихильники Павленка приходять до зали із запізненням.

"Заявляю клопотання, що ми проти, аби справу розглядали без мого підзахисного. Наполягаю, Павленко волів брати участь у судовому розгляді. Оскільки мені про місце, час і дату повідомили близько четвертої години напередодні, я технічно не могла відвідати свого підзахисного та роз'яснити йому його право бути присутнім на розгляді, тому прошу перенести засідання", - заявила одна із трьох захисниць активіста Сніжана Чубенко.

Прокурор висловив заперечення, бо не бачив причин для відкладення розгляду справи, але суд клопотання прокуратури не задовольнив. Відтак, засідання перенесли на 9 ранку 17 грудня. Перше ж засідання по справі, призначене на 15 грудня, було перенесене у зв'язку із хворобою судді.

Юрій Павленко був заарештований після подій 6 грудня у Вінниці, коли активістів не пустили на засідання сесії обласної ради. Його звинувачують за статтями хуліганство та непокора і побиття працівників міліції. За це міський суд виніс рішення на утримання Юрія під вартою строком на 60 діб. Із таким рішенням не погодилися адвокати активіста, на що подали скаргу про заміну міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, Юрій Павленко мав намір балотуватися до Верховної ради по виборчому округу №12, але напередодні подачі документів до ЦВК його затримали та відправили до слідчого ізолятора. Тоді його взяли під варту по звинуваченню у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Ця справа тягнеться із 2012 року. 23 вересня суддя міського суду звільнив Юрія з-під варти під особисте зобов'язання, а справу відправив на дорозслідування.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Юрієм Хортом перенесли вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі