понеділок, 04 липня 2022 21:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Створюють продовольчу кризу" – терористи обстріляли поля з врожаєм на Дніпропетровщині

"Створюють продовольчу кризу" – терористи обстріляли поля з врожаєм на Дніпропетровщині
Загарбники знову обстріляли Дніпропетровську область. Фото: ДСНС

У понеділок, 4 липня, російські терористи знову обстрілювали Криворізький район Дніпропетровської області.

Зокрема, влучили по територіях Зеленодольської та Широківської громад. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram.

За його словами, внаслідок атак сталися пожежі на полях. Зокрема, в Широківській громаді горіло майже 90 га озимого ячменю, однак вогонь вже загасили.

Крім того, обстріляли територію Апостолівської громади, там зайнялася суха трава. У Великій Костромці через ворожий обстріл частково пошкоджено будівлю школи та дитсадка. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворожа "пташка" доліталася: на Дніпропетровщині збили безпілотник

За словами Лукашука, ворог навмисне обстрілює поля, щоб послабити наші ресурси.

"Спалюють врожай, створюючи продовольчу кризу. Шукають у полях укріплені пункти, які знищують вогонь. Російські окупаційні війська вчиняють злочини проти людяності, проти мирного населення, виконують злочинні накази", – наголосив він.

Російські окупанти не припиняють обстрілювати Дніпропетровську область.

Уранці 3 липня ворог знову атакував Криворізький район на Дніпропетровщині. Кілька разів влучив по дачному масиву в Зеленодольську. Терористи зруйнували будинки та пошкодили спортивний комплекс.

Також обстріли не припинялися у ніч проти 4 липня. Ворог обстріляв з артилерії дві громади – Зеленодольську й Широківську. Бив по містах і селах.

Зараз ви читаєте новину «"Створюють продовольчу кризу" – терористи обстріляли поля з врожаєм на Дніпропетровщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі