середа, 02 січня 2019 04:12

Стало відомо, скільки Уряд дав грошей на реконструкцію вінницького аеропорту

На реконструкцію Вінницького аеропорту треба 1 млрд. грн.

Втім для початку робіт з повномасштабної реконструкції злітно-посадкової смуги аеродрому КП "Міжнародний аеропорт Вінниця" Кабмін виділив лише половину грошей.

Автор: airvinnytsia.com
  На реконструкцію вінницького аеропорту треба мільярд
На реконструкцію вінницького аеропорту треба мільярд

"Надзвичайно масштабний і стратегічний для розвитку міста проект. Проводимо відповідні перемовини з державними організаціями, які можуть інвестувати в реалізацію цього проекту. Попередньо Кабмін підтримав нас в цьому, і передбачив 500 млн грн для початку його реалізації", - сказав мер Вінниці Сергій Моргунов під час підсумків роботи у минулому році.

Потреба реконструювати аеропорт виникла кілька років тому для розвитку географії мережі авіасполучення з різними містами як України, так і Європи, зазначив міський голова.

"Ми виготовили проектно-кошторисну документацію. Будемо подавати на державну експертизу. Це досить серйозний і амбітний проект. Його вартість, приблизно, по проектно-кошторисній документації – 1 млрд грн. Сюди входить і смуга, і світло-сигнальна система, і відповідні супроводжуючі об'єкти підтримки роботи аеропорту", - зауважив Моргунов.

Реалізують цей проект при підтримці державного бюджету і Уряду.

"Це дасть нам можливість розвивати туристичний і економічний потенціал міста", - додав Сергій Моргунов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дороги, які в першу чергу капітально відремонтують у наступному році

До 2023 року мають провести реконструкцію аеродромних комплексів в аеропортах Вінниця, Дніпро, Мукачеве та Чернівці.

На це виділили гроші з урядової цільової програми. У 2017 році виділили 500 млн грн на проектування, реконструкцію і будівництво аеродромного комплексу КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". У 2018 році на цей об'єкт спрямовано ще 253 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки Уряд дав грошей на реконструкцію вінницького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі