середа, 29 липня 2015 18:44

"Власність сімей бійців АТО" — вінницькі активісти обгородили землю колишньої військової частини МНС
4

Вінницькі активісти додатково знайшли землю для бійців АТО. Ділянка знаходиться в межах міста в мікрорайоні Старе Місто біля ставка. Сьогодні, 29 липня разом з бійцями Нацгвардії активісти встановили на ділянці знаки з написом "Власність сімей бійців АТО". Забили кілки і усі обмотали червоно-білою стрічкою.

"Тут майже чотири гектари. Ця територія належала колишній розформованій частині МНС у 2007-му році. Потім будівлі на ній разом з землею передали в комунальну власність міста. Відтоді почалися суди між міськрадою та МНС. Двічі міська рада вигравала міський та апеляційний суд. Зараз чекаємо Вищого адмінсуду. Я не думаю, що еменесникам ця земля дуже потрібна.. У них достатньо землі у Якушинцях, де розміщувалася військова частина" — говорить активістка "Автомайдану" Таїса Гайда.

Ділянка заростає бур'янами. На ній — розвалені стіни колишньої будівлі. Повсюди пасуться кози місцевих мешканців. За парканом відразу розміщені житлові будинки. Рятувальники запевняють, що земля їм потрібна для навчань.

"У міськраді сказали, що землі для учасників АТО поки немає. Але повідомили що судяться за цю ділянку. Якщо все-таки вона залишиться у власності міста, то без проблем її передадуть для потреб бійців АТО, — зауважила Гайда. Я б сиділа собі тихенько, якби вірила у наші справедливі суди. Тому восьмого серпня ми поїдемо на суд разом. Це ласий шмат землі, за який варто боротися, щоб тут не виріс який черговий розважальний комплекс".

Зараз отримати землю бажають більше тисячі вінницьких військових. Чиновники пропонують їм земельні ділянки у селах.

"Хлопці живуть у Вінниці. І вони хочуть тих десять соток під забудову, під город чи гараж. Чекають вже півроку. Якщо знадобиться, то поїдемо в суд у Київ. Те, що ми побачили на Сході, нас вже не зупинити. В першу чергу ми боремося за землю для сімей загиблих та поранених бійців на війні. Всі сиділи на передовій. Всі достатньо намучилися.Для себе — в останню чергу подумаю" — говорить військовий Валерій Дощанський. - Навіть мобілізовані з МНС теж мають ставати в порядку черги на отримання землі. Все має бути чесно і відкрито".

Зараз ви читаєте новину «"Власність сімей бійців АТО" — вінницькі активісти обгородили землю колишньої військової частини МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі