субота, 29 червня 2019 17:04

Смажений кабанчик та хот-дог з рибою: як проходить фестиваль польової кухні
21

Фестиваль польової кухні 2019
Фото: Ірина Кальченко
Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

У Вінниці 29 червня о 14:00 відкрився щорічний фестиваль польової кухні, присвячений пам'яті вінничанина Тараса Сича. Він працював кухарем на сході України. Загинув 3 роки тому.

У центральному міському парку на фонтанній площі готують на вогні уху, борщ та кашу в казані. Родзинкою фестивалю є смажений кабан.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

Фіналіст проекту "Майстер-шеф" Ігор Масевич цього року смажить рибу на вогні та домашні хот-доги з рибою, морквою і часниковим соусом. Біля столику зібралась чимала черга.

"Цього року Ігор сам зателефонував і забронював місце на фестивалі. Готуємо страви такі, як у бійців на війні. Хочемо нагадати людям, що війна ще не закінчилась і бійці продовжують гинути. Хоч у такий спосіб ми можемо долучитись до подій на сході", - каже один з організаторів фестивалю Євген Майданик.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

На території знаходиться шість польових кухонь. Серед яких військові, поліція, служба міністерства з надзвичайних ситуацій, організація воїнів-афганців,ГО "Паросток", ГО "Мольфар"

"Маємо надію, що наступного року виручені гроші підуть на відновлення і розвиток сходу нашої країни", - каже Євген Майданик.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019
Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

Поруч зі сценою стоять намети з грузинською кухнею. Тут готують шашлик, овочі-гриль, лаваші, смажену картоплю та салати. 100 грамів шашлику коштує 50 грн. Лаваш з сиром сулугуні - 30. За 100 грамів картоплі треба заплатити 20 грн.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019
Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

Цьогоріч представлені військові виставки. Серед них виставка музею повітряних сил України, присвячена фестивалю. Кожен бажаючий може прийти і приміряти військову каску, навчитися розбирати автомат Калашникова і сфотографуватися біля військового автомобіля БТР.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019
Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

"На фестиваль ходжу щороку. Вже встигла скуштувати смаженого кабанчика. Трохи пересолили", - каже 35-річна вінничанка Олена (прізвище просить не називати).

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

На сцені виконують українські пісні оркестр національної гвардії, оркестр міністерства з надзвичайних ситуацій та ансамбль афганців.

Автор: Ірина Кальченко
  Фестиваль польової кухні 2019
Фестиваль польової кухні 2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ-уха та кава на піску: як пройшов фестиваль польової кухні

Тарас Сич - солдат Збройних сил України. Брав участь у подіях Революції Гідності. До добровольчих формувань пішов з Майдану. Кухар 25-го окремого мотопіхотного батальйону. Допомогав пораненим, зброю до рук не брав принципово. Харчі для бійців готував 3 рази на день — один — для 37-ми чоловік. Загинув 13 лютого під час мінометного обстрілу терористами біля Дебальцевого — снаряд розніс кухарський намет. 27 березня 2015-го з Тарасом попрощалися у Вінниці, похований на Центральному міському кладовищі, Алея Слави.

Зараз ви читаєте новину «Смажений кабанчик та хот-дог з рибою: як проходить фестиваль польової кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі