неділя, 15 жовтня 2023 18:56

Скандал на Одещині: підлітки засовували голову школяра в туалетну яму й змушували бігати голим

Скандал на Одещині: підлітки засовували голову школяра в туалетну яму й змушували бігати голим
На Одещині підлітки жорстоко знущалися з школяра. Фото: скріншот

На Одещині підлітки жорстоко знущалися з школяра.

Інцидент трапився у селі Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району приблизно півтора тижня тому. Про це повідомила волонтерка і громадська активістка Олена Ротарі у Facebook.

За її інформацією, учні 7-8 класів засовували голову хлопчика в яму вуличного туалету. Потім вони змусили його оголити статеві органи і бігати голяком на майданчику, знімаючи це на відео.

Як згодом стало відомо, ініціатори булінгу - двоє синків вчительки цієї школи, тому родина постраждалого не хоче на них скаржитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Було б добре, щоб твій тато загинув, а Росія переможе": у польських школах зростають випадки булінгу українців

"Обидва кривдника - це сини вчительки цієї школи. Через це мама хлопчика, з якого знущалися, не стала подавати заяву в поліцію. Вона не вірить у справедливість. Бо родина вчительки у селі заможна. Плюс це опубліковане відео відразу видалили із соціальних мереж і не хочуть надати розголосу", - каже волонтерка.

Ротарі нагадала, що, за її інформацією, приблизно місяць тому у Вилковому Одеській області через булінг у школі покінчила життя самогубством дівчинка.

"Просто наведу суху статистику на Одещині: за 9 місяців до територіальних органів поліції звернулось 10947 громадян, які повідомили про факти домашнього насильства. Серед потерпілих майже 600 дітей", - повідомила волонтерка.

За її словами, на жаль, було зареєстровано 58 кримінальних проваджень, пов'язаних із сексуальним насильством щодо дітей, серед них 8 зґвалтувань.

В Україні встановили адміністративну відповідальність за мобінг.

За відповідний законопроєкт 6 вересня проголосувала Верховна Рада. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

Мобінг – це форма регулярного психологічного тиску на людину в професійному колективі. Фактично це булінг, який відбувається на роботі, а не в школі.

Зараз ви читаєте новину «Скандал на Одещині: підлітки засовували голову школяра в туалетну яму й змушували бігати голим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі