вівторок, 06 вересня 2022 16:06

В Україні штрафуватимуть за цькування на роботі: що потрібно знати

В Україні штрафуватимуть за цькування на роботі: що потрібно знати
В Україні будуть штрафувати за мобінг на роботі. Фото: соцмережі

В Україні встановили адміністративну відповідальність за мобінг.

За відповідний законопроєкт 6 вересня проголосувала Верховна Рада. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді погодили законопроєкт про військовий облік жінок

Мобінг – це форма регулярного психологічного тиску на людину в професійному колективі. Фактично це булінг, який відбувається на роботі, а не в школі.

"Ідеться про цькування працівників з боку колег, підлеглих чи керівництва. Мобінг (цькування) тягне за собою накладення штрафу від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 12 до 40 годин", – повідомив депутат.

Він наголосив, що діяння, передбачене частиною першою цієї статті, скоєне групою осіб або повторно впродовж року після накладення адміністративного стягнення, призведе до штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 40 до 60 годин.

У соцмережах набирає популярності тренд quiet quitting або "тихе звільнення".

Це не звільнення у прямому розумінні, але такий підхід до роботи, коли ви відмовляєтеся виконувати завдання за колег і вимикаєте комп'ютер вчасно.

Quiet quitting допомагає встановити чіткі межі між роботою та особистим життям, знизити стрес і позбутися емоційного вигоряння.

Зараз ви читаєте новину «В Україні штрафуватимуть за цькування на роботі: що потрібно знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі