пʼятниця, 01 липня 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов розповів, чому окупанти почали активніше гатити по Харкову

Синєгубов розповів, чому окупанти почали активніше гатити по Харкову
Окупанти пошкоджують критичну інфраструктуру, газогони, електромережі, водогони, ТЕЦ. Фото: t.me/synegubov

Російські окупанти продовжують обстрілювати Харків з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну. Ворожих ударів завдають не лише з тимчасово захоплених територій, але й з Російської Федерації.

Метою Росії є терор місцевого населення, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає "РБК-Україна". Водночас збільшення інтенсивності обстрілів по Харкову не означає просування російської армії ближче до міста. Вона б'є з території РФ.

"Ствольна артилерія також може бути різною. Наприклад, "Піони" – це також ствольна артилерія, однак вона б'є на відстані близько 40 кілометрів. У нас є місця, де до кордону з Росією також майже 40 кілометрів. Тобто вони можуть завдавати вогневе ураження навіть безпосередньо з РФ. Це неодноразово фіксували", – пояснив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог знову обстріляв Харківщину: є загиблі й поранені

Удари також завдають ударів з тимчасово окупованих територій України. У більшості випадків – це "Смерчі" й "Урагани", дальність стрільби яких також становить близько 40 км.

"99% ударів по Харкову – з реактивних систем залпового вогню. Найперша мета ворога – терор місцевого населення, щоб сіяти паніку і, напевно, підірвати віру в нашу перемогу", – зазначив очільник ОВА.

Окупанти пошкоджують критичну інфраструктуру, газогони, електромережі, водогони, ТЕЦ. У Росії бачать, що люди продовжують активно повертатися до Харкова, а це окупантів не влаштовує.

"Тому вони хочуть постійно тримати людей у напрузі. І з огляду на це, противник б'є по дитячих садочках і лікарнях", – наголосив Синєгубов.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

28 червня російські окупанти обстріляли Харків, влучили в підприємство в Індустріальному районі. Постраждали п'ятеро людей. Вчора ворог завдав авіаударів по Харкову й області.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В'ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов розповів, чому окупанти почали активніше гатити по Харкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі