четвер, 04 травня 2017 12:11

Російський культурний центр у Львові примусово виселили судові виконавці

Російський культурний центр у Львові примусово виселили судові виконавці
Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Співробітники виконавчої служби управління юстиції у Львівській області виселили Російський культурний центр з приміщення на вул. Короленка.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

"Перемога за нами. Щойно ми виселили Російське культурне товариство із приміщення на вулиці Короленка, 1а. Ми це зробили! Антиукраїнське кубло у Львові нарешті закрили!" - повідомляє заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

9 березня Львівський апеляційний господарський суд ухвалив рішення щодо виселення культурного центру. Торік у Львові розгорівся скандал, коли у центрі російської діаспори у Львові виявили примірники газети "Русский вестник" з антиукраїнськими пропагандистськими матеріалами. Після цього посадовці звернулися до СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Росія є несумісними системами

Тепер обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря цієї будівлі. Її передадуть одній з громадських організацій, діяльність яких пов'язана із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги або ж музей.

7 грудня господарський суд Львівської області зобов'язав Россійський культурний центр звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а.

Служба безпеки відкрила справу проти "Русского вестника".

Зараз ви читаєте новину «Російський культурний центр у Львові примусово виселили судові виконавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі