середа, 28 грудня 2016 18:41

Служба безпеки відкрила справу проти "Русского вестника"

Служба безпеки відкрила справу проти "Русского вестника"

Управління СБУ Львівської області відкрило кримінальну справу проти газети "Русский вестник", яку видавав Російський культурний центр у Львові. Видання звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Про це пише ZIK.

"До нас звернулося керівництво Львівської облради. Ухвалили рішення провести первинну експертизу, яка підтвердила, що в газеті міститься інформація, яка має ознаки кримінального правопорушення за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії. Ми зареєстрували кримінальне провадження за цією статтею", – повідомила Мирослава Клячківська з управління СБУ Львівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні діють російські інформаційні агенти

Матеріали експертизи СБУ передало поліції. Вона має встановити осіб, які виготовляли газету.

7 грудня господарський суд Львівської області зобов'язав Російський культурний центр звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а. Раніше в ньому діяв кінотеатр. У майбутньому будівлю планують відремонувати та здавати в оренду волонтерським організаціям.
Зараз ви читаєте новину «Служба безпеки відкрила справу проти "Русского вестника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі