субота, 28 травня 2016 11:47

Росіяни вивозять український ліс до Європи - Москаль

Росіяни вивозять український ліс до Європи - Москаль
Фото: podrobnosti.ua

Російські фірми, які зареєстрували комерційні структури в Україні, скуповують ліс у західноукраїнських областях. Через Закарпаття його вивозять на продаж до Євросоюзу.

Про це заявив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль 28 травня, повідомляє його прес-служба.

"Ситуація з ешелонами деревини на прикордонних залізничних станціях "Чоп" і "Батєво" в Закарпатській області залишається незмінною. Станом на ранок 28 травня 173 вагони (переважно з дровами), які з інших областей транзитом через Закарпаття прямували в країни ЄС, митниця не оформляє через розпорядження голови ОДА, яким обмежується розмір експортованої деревини до одного метра", - йдеться у повідомленні.

За словами Москаля, значна частина вагонів належить російським фірмам.

"Раніше вони возили в Європу ліс безпосередньо з РФ. Однак після введення економічних санкцій зареєстрували комерційні структури в Україні, почали купувати ліс у західноукраїнських областях (переважно на Львівщині) й вивозити через Закарпаття на продаж у ЄС", - заявив Москаль.

Також додав, що йому "телефонували різні впливові люди з неофіційним проханням відмінити розпорядження про обмеження експортованої деревини".

"Вивезення лісу за кордон через Закарпаття можливе тільки після письмової вказівки центральних органів влади. Якщо така буде, я одразу оприлюдню її. Тоді всі побачать, хто сприяє нещадній вирубці Карпат, вивезенню за кордон деревини під виглядом дров і фінансуванню комерційних структур країни-агресора", - підсумував глава ОДА.

Нагадаємо, 13 травня глава Геннадій Москаль підписав розпорядження, за яким Закарпатська митниця при оформленні паливної деревини на експорт має керуватися держстандартами: дрова мають бути завдовжки не більше 1 метра. Це має унеможливити експорт ділової деревини під виглядом дров.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вивозять український ліс до Європи - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі