середа, 26 грудня 2018 12:05

Розповіли, скільки парафій відійшли від російської церкви

  На Вінниччині до Єдиної церкви переходять понад 20 парафій. Фото: Радіо Свобода
На Вінниччині до Єдиної церкви переходять понад 20 парафій. Фото: Радіо Свобода

На Вінничині понад 20 храмів УПЦ Московського патріархату погодилися перейти до новоствореної Православної церкви України.

"Процес переходу парафій з-під юрисдикції УПЦ МП до Православної церкви України набирає обертів. Наразі таких церковних громад вже більше 20. Частина оформила свої плани юридично, решта - ще у процесі. Щодня нам телефонують і консультуються", - повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко, передає ukrinform.ua.

За його словами, упродовж минулих вихідних до ПЦУ перейшли 5 парафій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священики РПЦ допомагали бойовикам на початку війни на Донбасі

У Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу. Громада храму майже стовідсотково підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова, відомого у Вінниці місіонера, а також капелана-волонтера, який першим із священиків Вінниччини 2014-го розпочав регулярні поїздки на Схід для підтримки бійців у зоні ООС.

Також до ПЦУ приєдналася й громада найбільшого і найстарішого 120-річного храму Вінниччини - ікони Божої Матері "Всіх скорботних радості", розташованого у головному корпусі Вінницького обласного психоневрологічного диспансеру.

Станом на 21 грудня до ПЦУ на Вінниччині перейшли 4 парафії. 23 грудня вибір на користь Православної церкви України зробила громада храму Різдва Пресвятої Богородиці села Махнівка Козятинського району, а також парафіяни з сіл Сальник і Гущинці Калинівського району.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки парафій відійшли від російської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі