четвер, 05 травня 2022 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін наблизив війну до угорського кордону" - МЗС про обстріл Закарпаття

"Путін наблизив війну до угорського кордону" - МЗС про обстріл Закарпаття
Україна прокоментувала реакцію Угорщини на ракетний удар по Закарпаттю. Фото: УНІАН

Ракетний удар Росії по Закарпатській області має стати для Угорщини нагадуванням: війна стосується не лише України, а й інших країн, хоч би як намагалися ігнорувати цей факт у Будапешті.

Українська сторона сподівається, що Угорщина підтримає санкції ЄС, зокрема й нафтове ембарго, та надасть зброю Україні, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Оbozrevatel.

Він зазначив, що ракета впала по українському регіону, який межує з Угорщиною й на території якого проживає велика угорська громада.

"Ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну ще ближче до угорського кордону", – наголосив Ніколенко.

Він нагадав слова глави МЗС України Дмитра Кулеби про те, що без миру й безпеки в нашій країні не буде миру й безпеки в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Угорщини загримів у "Миротворець"

"Не варто сподіватися, що політичні поступки вгамують агресивні апетити Росії. Путін не розрізняє національностей, коли віддає накази своїм військам знищувати людей. Для нього немає партнерів або союзників. Він обов'язково завдасть підступного удару. Це тільки питання часу та обставин", – вважає Ніколенко.

Він уточнив, що українці жодним чином не бажають угорському народу переживати жахіття, через зараз проходимо ми. Але Європа не існує у вакуумі й кожна країна має докладати зусиль для наближення миру.

Угорщина зміцнюватиме насамперед власну безпеку, якщо допоможе зупинити злочини РФ в Україні, наголосив речник МЗС.

3 травня російські окупанти вперше з початку повномасштабного вторгнення випустили ракети у Закарпаття. Прилетіло в інфраструктурний об'єкт. Постраждалих немає. 57 будинків у Воловці залишилися без газопостачання.

За словами міністерства закордонних справ Угорщини Томаш Менцер, країна ухвалила правильне рішення, заборонивши через свою територію транспортувати озброєння Україні. Так в Угорщині прокоментували ракетний обстріл Закарпаття.

Зараз ви читаєте новину «"Путін наблизив війну до угорського кордону" - МЗС про обстріл Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі