пʼятниця, 02 вересня 2022 15:44

Протитанкові їжаки й пам'ятники під мішками з піском: як змінилася Одеса за час війни
15

2 вересня одесити відзначають День міста. Попри криваві плани російського диктатора Володимира Путіна, Одеса вистояла й залишилася під українським прапором.

З перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну це місто перетворилося на справжню фортецю.

Від 24 лютого є загроза російського десанту. Українські військові в Одесі підготувалися "тепло" зустріти ворога: все узбережжя в області замінували. А в лютому місцеві жителі виходили на вулиці й готували коктейлі Молотова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, скільки суден із зерном вийшло з портів України

У березні в Одесі почали облаштовувати барикади для культурних пам'яток. Усі визначні споруди обклали мішками з піском. Дерибасівську заблокували протитанковими їжаками.

Про те, як змінилося місто за час війни, дивіться в фотодобірці Gazeta.ua.

2 вересня святкують День Одеси
Фото: on.od.ua
2 вересня святкують День Одеси
2 вересня святкують День Одеси
2 вересня святкують День Одеси
Такий мала вигляд Одеса до повномасштабного російського вторгнення в Україну

Затока та Грибівка – до війни два найпопулярніші курорти Чорного моря в Україні – хоч і не перебувають в окупації, як їхні сусіди по узбережжю в Херсонській області, цього літа так і не змогли повноцінно розпочати сезон. Пляжі на Одещині закриті ще з травня, коли українські військові замінували берег, щоб завадити висадці ворожого десанту, а в морі дрейфують хаотично розкидані росіянами міни. Не кажучи про те, що узбережжя Чорного моря регулярно зазнає обстрілів і ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «Протитанкові їжаки й пам'ятники під мішками з піском: як змінилася Одеса за час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі