вівторок, 08 жовтня 2019 14:00

Полтавський мікрорайон може лишитися без тепла через борг в 10 мільйонів

Полтавський мікрорайон може лишитися без тепла через борг в 10 мільйонів
Турбомеханічний завод винен 10 мільйонів. Фото: Полтавщина

109-ий мікрорайон у Полтаві може залишитися без опалювання через борги за газ турбомеханічного заводу.

Про це журналіст Gazeta.ua дізнався на медіа-ресурсі "ЗМІСТ".

Ще на початку серпня Полтавський турбомеханічний завод знайшов приватну фірму "Полтаватеплокомфорт", яка орендувала заводські котельні та пообіцяла опалювати 109-ий мікрорайон цьогорічного сезону. У свою чергу фірма має сплатити 90% боргу ПТМЗ за газ.

"Підприємство "Полтаватеплокомфорт" днями має отримати код вузла обліку. Технічно вони готові опалювати 109-й мікрорайон, розробили тарифи, але ще будуть їхати до Києва спілкуватися з НАК "Нафтогазом" щодо номінації на постачання газу. Є інформація, що поки "Теплокомфорт" не погасить 90% боргу турбомеханічного заводу за газ, номінацію їм не нададуть. Тому зараз головне – вирішити, яким чином сплатити цей борг. Ми тримаємо це питання на контролі",- повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко під час апаратної наради у Полтавській ОДА.

За словами Олексія Чепурка, тривають перемовини щодо реструктуризації боргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці кинулись сплачувати борги за газ - Держстат

Ще у березні цього року турбомеханічний завод перестав надавати послуги з централізованого опалення та підігріву води жителям 109-го мікрорайону. Причина – фінансова заборгованість ПТМЗ перед НАК "Нафтогаз" у розмірі 10 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський мікрорайон може лишитися без тепла через борг в 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі